Massages

Hoofdmassage

ONTSPANNENDE HOOFD EN GEZICHTSMASSAGE

Zet je gedachten even op nul en onderga in alle rust deze ontspannende behandeling.

Door spanningen en/of stress kan het gebied tussen kruin en schouderbladen strak of zelfs pijnlijk aanvoelen. In deze gebieden hoopt energie zich op en dit uit zich in het lichaam als pijn in de nek en schouders, stijfheid en/of hoofdpijn. Met hoofd- en gezichtsmassage wordt de spanning op een rustige manier weggemasseerd.

Tijdens het eerste deel van de massage kan naar wens een verzwarend lavendelmasker op de ogen worden gelegd. Dat vergemakkelijkt het sluiten van de ogen om zo in ontspanning komen. Je lichaam wordt zorgvuldig toegedekt zodat je lekker warm blijft en je je in diepe ontspanning kunt laten wegzakken.

Verschillende massagetechnieken

Bij deze massage combineer ik stevige bewegingen met langzame, zachte bewegingen. Diepe druk wordt afgewisseld met oppervlakkige zachte druk. Daarbij gebruik ik verschillende massagetechnieken, onder andere uit de Indiase en de ayurvedische massageleer. Deze massage is goed te combineren met een essentiële olie vanuit de aromatherapie.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage brengt ontspanning in de spieren in het hoofd en in die spieren die hiermee verbonden zijn. Daardoor neemt de hoofdpijn af en is de duur van de hoofdpijn ook korter.

Twintig procent van de Nederlanders, dus één op de vijf (!), heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Veel mensen met hoofdpijn hebben last van een verminderd functioneren in het dagelijks leven. Hoofdpijn is een serieuze zaak, waar serieus naar moet worden gekeken. Helaas denken veel mensen dat hoofdpijn nu eenmaal bij hun leven hoort. Uiteraard is dat niet waar. Pijn is een teken van onbalans, van lichamelijke of psychische grenzen die zijn overschreden.

Tijdens het voorgesprek gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaak van de hoofdpijn. Er zijn namelijk verschillende soorten hoofdpijn, voortkomend uit diverse oorzaken. Denk aan spanningshoofdpijn, hormonale hoofdpijn, migraine, chronische hoofdpijn, hoofdpijn door slechte houding of medicatie-afhankelijke hoofdpijn. Als we de oorzaak van de hoofdpijn hebben kunnen achterhalen (wat niet altijd mogelijk is), pas ik de massage daarop aan.

Hoofdpijnmassage houdt in ieder geval in: een zachte maar krachtige massage van de schouderomgeving, nek, gezicht/kaak, bovenarmen en hoofd. De spieren worden losgemaakt en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De ontspanning in het gebied rondom de nek kan leiden tot verlichting of zelfs tot opheffing van de hoofdpijn.

Eén enkele hoofdpijnmassage kan beslist al helpen. Maar voor het beste resultaat bestaat hoofdpijnmassage uit een aantal massages in een korte periode. In overleg kunnen we hiervoor samen een plan opstellen.

Prijslijst

Ontspannende hoofd/gezichts massage
€ 65,00 (45 min) | €70,00 (60 min)

Hoofdpijn massage evt. in combinatie met drukpunttherapie
€ 65,00 (45 min) |€ 70,00 (60 min)

 

Extra bij te boeken

Etherische olie € 3, samenstellen persoonlijke olie: € 10

Voetbad met gedroogde kruiden en balsembehandeling:
25 minuten € 22,50 euro

Rituele voetbehandeling (voetbad met gedroogde kruiden, reinigen met olijfzeep en scrubbehandeling met Dode Zee-zout, …..pakking, voetbalsem) 30 min € 38,50 (in combinatie met voetmassage van 30 min € 69,00)

Je hoeft even helemaal niets…

Een moment voor jezelf, een cadeau voor jezelf.

beoordelingen

Klant ervaringen

"Een hele kundige masseur met een groot hart"

"Een hele kundige masseur met een groot hart"

"Sancia weet wat ze doet, ze heeft veel kennis en ervaring"

"Ik kreeg een bon voor een zwangerschapsmassage van mn collega's, ondertussen is mn dochter 3 en ik kom nog altijd iedere 14 dagen bij haar."

"Ik kreeg een bon voor een zwangerschapsmassage van mn collega's, ondertussen is mn dochter 3 en ik kom nog altijd iedere 14 dagen bij haar."