Massages

Littekenmassage

Door een litteken kunnen er verschillende klachten ontstaan. Ze kunnen hard/dik worden, gaan jeuken en irriteren, verkleven en de doorbloeding kan verslechteren. Dit kan beperkingen in bewegingsvrijheid of pijn veroorzaken. Door een juiste behandeling kunnen deze klachten aanzienlijk worden verminderd en soms zelf helemaal worden opgeheven. Littekens kunnen ook cosmetisch als storend worden ervaren. In veel gevallen kan ik het litteken minder opvallend/ zichtbaar maken. Het litteken zal nooit volledig verdwijnen.

 

Ik gebruik verschillende methodes voor de behandeling van littekens

1-Littekenmassage

Littekenmasasge is gericht op het versoepelen van het littekenweefsel. Door tijdens de massage het litteken door middel van diverse technieken te prikkelen en te stimuleren worden alle huidlagen optimaal gestimuleerd om nieuwe cellen en collageen aan te maken. Hierdoor worden bewegingsbeperkingen en/of verklevingen verminderd of zelfs helemaal opgeheven.. Het overtollige bindweefsel wordt afgebroken waardoor de elasticiteit van het litteken en de huid eromheen toeneemt, het litteken wordt genormaliseerd en komt meer op het huidnivo te liggen.

2-Micro needling

Microneedling is Microneedling is een techniek waarbij zacht en gecontroleerd zeer fijne naaldjes in een mum van tijd talloze kleine kanaaltjes in de lederhuid prikken om het natuurlijke helings en genezeingsmechanismen van de huid aan te sporen.

Ik gebruik de gepanteerde Dermapen 4™, deze beschikt als enige Microneedling pen een speciale “scar treatment’ behandeloptie. Veel soorten littekens – waaronder acne littekens, atrofische littekens en chirurgische littekens – kunnen hierdoor veel beter worden aangepakt en verbeterd. Microneedling is naast het behandelen van trauma littekens ook een goede aanvulling na een chirurgische ingreep, voor het verminderen en verzachten van littekens na bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, facelift of een buikwandcorrectie. De huid en het bindweefsel van littekens is vaak stug en weinig flexibel, deze word verzacht en elastischer. Ik behandel littekens die al lange tijd bestaan maar ook nieuwe littekens, ik zal het litteken beoordelen en bepalen of het genoeg is uitgerijpt en genezen om te behandelen.

 Wat kun je verwachten?

De huid ziet er direct rood uit, dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge SPF. Het herstelproces neemt na elke behandeling 12 tot 16 weken in beslag.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om  nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal maanden duren.

  • tot 24 uur na de behandeling: roodheid, bloedpuntjes en lichte zwelling van de huid
  • 1-2 dagen na de behandeling: milde roodheid, verdwijnen van bloedpuntjes, verminderde zwelling, lichte jeuk, strak – droog gevoel
  • 2-3 dagen na de behandeling: verminderde roodheid, verdwijnen van zwelling, verminderde jeuk en lichte schilfers
  • 3-4 dagen na de behandeling ziet de huid er mogelijk strak en droog uit
  • 4-5 dagen na de behandeling is de huid hersteld en functioneert ze normaal

 

Gemiddeld zal ik ongeveer 4 tot 6 behandelingen nodig hebben

Litteken

Littekenmasasge is gericht op het versoepelen van het littekenweefsel.

Prijslijst

Littekenmassage
€ 62,50 (60 min)
 
littekenbehandeling met Dermapen
€ 80,00 (30 min)
 
littekenbehandeling met Dermapen
€ 100,00 (45 min)
 
littekenbehandeling met Dermapen
€ 125,00 (60 min)
 
littekenbehandeling met Dermapen
€ 165,00 (90 min)
 

Extra bij te boeken

Etherische olie € 3, samenstellen persoonlijke olie: € 10

Voetbad met gedroogde kruiden en balsembehandeling:
25 minuten € 22,50 euro

Rituele voetbehandeling (voetbad met gedroogde kruiden, reinigen met olijfzeep en scrubbehandeling met Dode Zee-zout, …..pakking, voetbalsem) 30 min € 38,50 (in combinatie met voetmassage van 30 min € 69,00)

Je hoeft even helemaal niets…

Een moment voor jezelf, een cadeau voor jezelf.

beoordelingen

Klant ervaringen

"Een hele kundige masseur met een groot hart"

"Een hele kundige masseur met een groot hart"

"Sancia weet wat ze doet, ze heeft veel kennis en ervaring"

"Ik kreeg een bon voor een zwangerschapsmassage van mn collega's, ondertussen is mn dochter 3 en ik kom nog altijd iedere 14 dagen bij haar."

"Ik kreeg een bon voor een zwangerschapsmassage van mn collega's, ondertussen is mn dochter 3 en ik kom nog altijd iedere 14 dagen bij haar."